Tweewekelijks politienieuws

donderdag 27 juli 2017 22:45

Blik op Zeewolde- Het tweewekelijks politienieuws wordt dit keer gegeven door Geert Wind van de politie Zeewolde. *Om een opstootje voor een café aan het Flevoplein te sussen moesten meerdere eenheden (een eenheid bestaat uit twee agenten) opdraven. Met enig machtsvertoon werden de circa dertig aanwezigen weggestuurd, een paar mensen waren in een handgemeen verwikkeld, de rol van de anderen was toeschouwer. Er is geen aangifte gedaan. *Aan het Vlierbesplein werd een vrouw in de buik getrapt, de dader is in beeld. *Aan het Slingerpad zijn een aantal tipi-tenten met een mes kapotgesneden.

*Aan de zandplaat werd de zijruit van een auto ingeslagen. Er werden twee personen op een scooter gezien maar onderzoek leverde niets op. *Aan de Sleedoorn werd bij een insluiping (men kwam binnen via een niet afgesloten tuindeur) een tas met geld en waardepapieren ontvreemd. *Uit een huisje aan de bosruiterweg (waar de arbeidsmigranten wonen) werd een GSM gestolen.

*Op de Gooiseweg ter hoogte van de ganzenweg zag een automobilist niet dat een zware pick up met aanhanger voor een verkeerslicht stond te wachten. De aanhanger, geladen met zand, schoot los waarbij de lading over de rijbaan kwam. Deze is enkele uren afgesloten geweest. De chauffeur die het ongeluk veroorzaakte en de bijrijder van de pick up zijn naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

*Op de Gooiseweg/Adelaarsweg moest een motorijder (een 24-jarige Rotterdammer) remmen voor een voorganger en raakte in een slip, hij brak een scheenbeen en een voet. *Op de rotonde Kwartiermakerslaan/Gelderseweg slipte een 21-jarige motorrijder ui Zeewolde en werd met een open botbreuk naar het ziekenhuis gebracht. *Een automobilist (een 18-jarige man uit Hoofddorp) die op de Gooiseweg wilde remmen voor een file kwam in de berm terecht en gleed door over het natte gras. De auto kwam in de droge sloot terecht.

*De politie is na een rondje waarschuwen, jongelui die van bruggen springen gaan bekeuren danwel heeft ze naar HALT verwezen. Wind herhaalt dat springen/duiken van bruggen gevaarlijk is onder meer omdat je niet weet wat er onderdoor komt varen.