Trekkersveld belangrijke logistieke hotspot

donderdag 7 maart 2019 10:13

Blik op Zeewolde- Dinsdag bracht Jan Nico Appelman, gedeputeerde Economische zaken van de provincie Flevoland, een bezoek aan Royal A-ware en Bakker Logistiek. In gezelschap van wethouder Egge-Jan de Jonge en vestigingsadviseur Hans Polet liet hij zich informeren over de actuele ontwikkelingen op de bedrijventerreinen in Zeewolde.

De panden van Bakker Logistiek, waar ook Royal A-ware in gevestigd is, behoren tot de eerste panden op het Trekkersveld. Inmiddels is het bedrijventerrein zo goed als gevuld. Zeewolde is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke logistieke hotspot in midden Nederland. Wethouder Egge Jan de Jonge; “Steeds vaker weten ook bedrijven vanuit de regio bij uitbreidingsplannen de weg naar Zeewolde te vinden. De goede bereikbaarheid, een aantrekkelijk ondernemersklimaat en prettige vestigingsmogelijkheden zijn hierbij vaak doorslaggevend. Zo werd alleen al in 2018 ruim 13 ha aan bedrijfsgrond verkocht door de gemeente Zeewolde”.

Om deze positie verder te versterken en antwoord te geven op de vraag uit de markt wil de gemeente Zeewolde het aanwezige bedrijfsleven en nieuwe innovatievere bedrijven ruimte geven voor ontwikkeling in Zeewolde.

“Door het verder versterken van de samenwerking tussen gemeente, onderwijs en het bedrijfsleven en het stimuleren van innovatie en duurzame gebiedsontwikkeling, kunnen we met Zeewolde de volgende stap zetten om de logistieke cluster in de regio op een hoger level te trekken” aldus Jan-Nico Appelman. “Goed om te zien dat Bakker Logistiek en Royal A-ware intensief samenwerken op onderwerpen zoals innovatie en duurzaamheid”

Foto (van links naar rechts): Jan Nico Appelman (Gedeputeerde Prov. Flevoland), Cor de Vries (Royal A Ware), Egge Jan de Jonge (Wethouder Gemeente Zeewolde), Rob Asselman (Bakker Logistiek)