Travelling in Baroque: Babylon Quartet met Engelse Klassiekers in De Verbeelding

dinsdag 11 juli 2017 15:08

Travelling in Baroque is een muziekfestival dat op verschillende locaties in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten, Emmeloord, Ens, Nagele en Schokland) plaatsvindt. De slotdag van het festival,  vindt traditiegetrouw plaats in Zeewolde (zondag 13 augustus, 15.00 uur) en Dronten en staat in het teken van verbinding – in dit geval een verbinding van muziek van pop met klassieke muziek en ontmoeting met elkaar. Het Babylon Quartet speelt het programma “ Engelse klassiekers”, klassieke muziek, maar ook muziek van The Beatles en Queen. Na afloop  is er een Engelse High Tea.

Het festival, dat ooit begon als barokfestival, omvat tegenwoordig klassieke muziek van de veertiende tot en met twintigste eeuw en trekt jaarlijks een paar duizend bezoekers naar Nederlands jongste provincie. Deze jubileumeditie laat Londen zien als wereldstad waar musici uit vele landen zich vestigden en met elkaar samenwerkten. Solisten en ensembles uit binnen- en buitenland maken hun opwachting.

De zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van de rondreisconcerten. De reis kan per fiets,auto of Engelse dubbeldekker worden gemaakt. Het Scroll Ensemble gidst de fietsers al musicerend vanuit een bakfiets de provincie door. Op de podia staan onder meer het EnAccord Strijkkwartet, het Belgische ensemble Encantar, Fretwork en de Japanse fortepianiste Megumi Tanno.

Tickets & info: www.travellinginbaroque.com