Trajectcontrole op Vogelweg van start 

vrijdag 4 september 2020 15:36

Blik op Zeewolde- Maandag 7 september 2020 gaat de trajectcontrole op de N706 (Vogelweg) tussen Almere Hout en Lelystad Airport van start. Het Openbaar Ministerie laat weten dat vanaf dan overtredingen van de maximumsnelheid automatisch worden doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. Het is het vijfde van twintig nieuwe trajectcontrolesystemen op N-wegen dat actief wordt. Op de N706 geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden en daardoor is er een hoger risico op ongevallen op dit traject. De trajectcontrole, die in beide richtingen geldt, moet  de N706 veiliger maken. 

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten.  Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

Afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen trajectcontrolesystemen aangelegd. Op de N414 bij Bunschoten is eind februari de eerste van deze systemen gaan handhaven. Daarna volgden de N787, N639 en de N351. De andere systemen worden nog getest en gaan later dit jaar in handhaving. Het gaat om N-wegen in het hele land, waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden.