Training goed omgaan met dementie

donderdag 11 januari 2018 15:35

Blik op Zeewolde- Op donderdag 1 februari (19.00-20.00 uur) wordt in de Oude Bieb voor de tweede keer de training ‘Goed omgaan met dementie’ gehouden. In Zeewolde wonen nu ongeveer 200 mensen met dementie en dit aantal zal in de komende jaren stijgen. Weet u wat u moet doen als u iemand met dementie tegenkomt die is verdwaald? Of als iemand met dementie niet meer alleen de straat op durft om boodschappen te doen? Met een klein beetje moeite kunt u deze mensen op weg helpen. Hoe u dat doet, leert u tijdens de training. In de training leert u meer over dementie en hoe u de signalen kunt herkennen. Ook wordt ingegaan op hoe u goed kunt omgaan met dementie, bijvoorbeeld door iemand gerust te stellen en mee te denken om de ontstane situatie op te lossen.

Gemeente Zeewolde heeft samen met maatschappelijke organisaties al diverse trainingen verzorgd voor medewerkers van organisaties en bedrijven in Zeewolde. Bent u geïnteresseerd, wilt u graag leren omgaan met dementie?  Deelname is gratis. De eerste 20 personen die zich aanmelden kunnen meedoen. Aanmelden kan tot 25 januari bij Stan Stokvis, Beleidsmedewerker Sociaal Domein gemeente Zeewolde, via s.stokvis@zeewolde.nl of per telefoon (036) 5229522.

Na afloop van de training ontvangt u een vergeet mij-niet-speldje, dit speldje staat centraal voor een toekomst zonder dementie.

Meer informatie op www.samendementievriendelijk.nl