Toiletpapieractie voor Amuria

zaterdag 19 september 2015 11:22

Medewerkers van de stichting Amuria gaan zaterdag 26 september tussen 10.00 en 15.00 uur het dorp in om huis- aan- huis toiletpapier te verkopen. Op het Kerkplein staat een trailer waar toiletpapier gekocht kan worden en ook informatie over de projecten van Amuria te krijgen is.

De stichting werkt in Oeganda in het gebied Amuria. Daar wonen mensen uit het Teso-volk. Zij hebben meerdere keren moeten vluchten omdat er een rebellenleger heeft huisgehouden in hun gebied, en dat was dan nog niet het ergste. (alles wat je ooit hoorde over kindsoldaten, gedwongen prostitutie en veel andere wrede dingen zijn daar gebeurd)

Toen de mensen uiteindelijk weer teruggingen naar hun gebied, moesten ze letterlijk alles van de grond af aan opbouwen. Daar helpt de stichting hen bij en heeft meerdere projecten lopen in dit gebied

Op dit moment wordt in Olungara met Nederlands (vooral Zeewoldes) geld een school gebouwd voor kinderen van 4-12 jaar. In dit dorp was al 30 jaar geen school en de dichtstbijzijnde school was te ver om te lopen. De ouders bouwen nu een school van steen. De ouders hebben zelf alle stenen gebakken.

school oud

Meer informatie: www.amuria.nl