Toekomst Zaaien op Zonnehoeve

donderdag 11 oktober 2018 14:51

Blik op Zeewolde- De jonge boer Reinout Leerentveld maakt op boerderij Zonnehoeve voor zaterdag 20 oktober een akker zaaiklaar, waar iedereen, jong en oud, mag meedoen met zaaien. De tarwe wordt gezaaid voor brood dat door bakkerij Het Zonnelied – op het erf van de boerderij – gebakken gaat worden. In een lange rij wordt gelopen over de akker, zo worden de kiemen gelegd voor het graag van volgend jaar. Zo samen zaaien heeft iets magisch.

Goed voedsel begint bij goede zaden. Met deze actie Toekomst Zaaien vragen boeren aandacht voor het grote belang van biodiversiteit en levenskrachtig zaadgoed. Reinout vertelt: “Ik overleg met de bakker welke rassen we zullen zaaien. We hebben veel stro nodig in de stallen van de koeien en de paarden, dus ik wil graag een lange, sterke stengel. De bakker wil graag een goede bakkwaliteit. En het moet een ras zijn dat niet snel ziek wordt. Ik wil ook oude rassen gaan uitproberen.”

Het Toekomst Zaaien! begint om 14.00 uur. Trefpunt is in de maalderij achter op het erf van de boerderij, Priempad 6 in Zeewolde. Reinout Leerentveld van Zonnehoeve en Luc Ambagts van de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding vertellen over de boerderij, het zaad en hoe goed en leuk het is om als burgers met boeren samen te werken aan gezonde landbouw en goed voedsel. 

Na afloop van het zaaien is er een mogelijkheid voor een rondleiding over de boerderij, een kijkje door de ramen van de bakkerij en gezellig napraten. Iedereen is welkom. Meer informatie op toekomstzaaien.nl