Tik op de billen levert klap op

donderdag 24 augustus 2017 14:25

Blik op Zeewolde- Politiechef René Kamphorst geeft tweewekelijks een overzicht van zaken waar zijn mensen bij betrokken waren. * Op de Kerkstraat vond een eenvoudige mishandeling plaats, een jongen gaf een meisje een tik op de billen. Die was daar niet van gediend en gaf de jongen een klap. De jongen en het meisje zijn zowel bekenden van elkaar als van de politie. De zaak is in onderzoek.

* Ter hoogte van de RCN waren ouders uit Duitsland aan het varen terwijl hun dochter van 14 jaar zwom. Het meisje werd overvaren door de boot en hield er aan gebroken pols aan over. * Een personenauto wilde op de Gruttoweg een tractor inhalen maar schatte de situatie niet goed in. beide voertuigen raakten beschadigd, niemand raakte gewond. * De afgelopen vier weken is twaalf maal ingebroken in huisjes op De Eemhof. De inbraken werden steeds op andere manieren gepleegd, de buit: voornamelijk geld, telefoons, laptops en tablets. De politie heeft de zaken in onderzoek maar heeft ook gesprekken met de directie van het bungalowpark.

  • Op het Langezand werd in een huis een sleutelkastje opengebroken. Er werden ook kasten doorzocht. Niet bekend is of er wat verdwenen is. * Op de Almereweg werd na de Nacht van Zeewolde de spiegel van een auto vernield. *De Nacht zelf verliep rustig, op wat kleine jeugdige onrust na. De politie was ruim vertegenwoordigt met acht mensen, onder hen de wijkagenten die, zegt Kamphorst, hun pappenheimers kennen. Potentiële oproerkraaiers werden aangesproken. Kamphorst: ‘Je haalt ze zo uit de anonimiteit, ze weten dat er op ze gelet wordt’.
  • Op de Kerkstraat vond een opstootje plaats waarbij een portier geschopt en geslagen werd. het meisje werd de toegang ontzegd door de (gecertificeerde) beveiliger, haar vriend mocht wel naar binnen. Die werd zo bood dat hij er ook uitgezet werd. Daarna kregen de twee bijstand van een groepje.
  • Op de Gooiseweg belandde een hondenaanhangwagen in de sloot. De bestuurder raakte niet gewond, een hond die in de wagen zat bleef ook ongedeerd.