Thema ‘Geluk’ bij allereerste Filosofie Café van Zeewolde

maandag 17 september 2018 16:45

Blik op Zeewolde- op vrijdag 28 september (20.15-22.00 uur) wordt in De Meermin het allereerste Filosofie Café van Zeewolde gehouden. De entree is gratis. het thema is ‘geluk’. Na de lezing is er ruimte voor uitgebreide discussie. Een mooie gelegenheid om met andere Zeewoldenaren in discussie te gaan over de grote levensvragen.

Met de opstelling van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring in 1776 werd het eindelijk geponeerd als een onbetwistbaar feit: ieder mens heeft het recht op het streven naar geluk. Een hoogtepunt in de Westerse geschiedenis! Maar wat betekent geluk nu eigenlijk. En is geluk wel zo waardevol als gewoonlijks wordt aangenomen? Bij het komende filosofie café neemt filosoof Timmy de Goeij de moderne wetenschap van geluk onder de loep. De eerste helft van de avond staat in het teken staan van recente praktische adviezen en resultaten uit de neurowetenschap en de filosofie. In de tweede helft gaat  Timmy over tot een kritische bespreking van ons streven naar geluk in het licht van de inzichten van de Griekse filosoof Aristoteles.

Een avond vol overpeinzingen, hapjes, drank en gezelligheid! Voor verdere vragen: info@filosofieenbildung.nl of 0641388678