‘The Wall’ muurschildert verder

donderdag 23 augustus 2018 11:42

Blik op Zeewolde- ‘The Wall’, de kunstenaarsgroep bestaande uit Ben van den Hengel, Riet van Gaal en Sjaak Dekker heeft al meerdere muurschilderingen gemaakt in Zeewolde. Hun laatste werken zijn te zien in de entreehal van het appartementencomplex aan het Marktpad. Ben kon wegens medische omstandigheden niet aan het hele project meedoen.

De meest in het oog springende  muurschildering beeldt de straatnaam uit. Het idee om de hal aan te kleden met muurschilderingen is afkomstig van de bewoners. Een van hen leverde het idee in bij Woonpalet met het verzoek om een financiële bijdrage. Omdat het idee breed gedragen werd en een groep huurders ten goede komt, besloot Woonpalet het idee te financieren. In prettig overleg kwamen bewoners, kunstenaars en Woonpalet tot een mooi ontwerp waarna de muurschilderingen werden gerealiseerd.

Ook de liftschacht is onder handen genomen en laat een markt zien in zomerse sfeer. Er is bijzondere aandacht besteed aan het perspectief (als kijker loop je als het ware de markt op) en aan de details, zoals de verschillende koopwaar en koopliederen.

Aan de kant van het trappenportaal werd een wat rustigere muurschildering gerealiseerd. Paardenbloemen die vervliegen in de wind met daarbij kleurrijke vlinders. Dit ontwerp loopt speels door over alle drie de verdiepingen.

Woonpalet financierde de muurschilderingen vanuit het Wonen+ fonds. Een fonds speciaal voor ideeën die een positieve bijdrage leveren aan prettig wonen. Elke huurder kan een idee inleveren. Als het idee breed gedragen wordt en een buurt of groep huurders ten goede komt, kan het idee in aanmerking komen.