The Lux MC1 eerst kampioen op het veld, nu in de zaal

donderdag 7 februari 2019 21:14

Blik op Zeewolde- De meiden van de The Lux MC1 hebben laten zien wat voor toppers het zijn. Dit team is in het voorseizoen op het veld kampioen geworden en nu ook in de zaalcompetitie. Met nog twee wedstrijden te gaan kon het kampioenschap op zondag al worden gevierd. Die dag hebben de meiden de eerste wedstrijd tegen Huizen gewonnen met 3-7 en de tweede wedstrijd tegen Laren met 4-4 gelijk  gespeeld.

Het team kenmerkt zich door de positieve sfeer, leergierigheid, goed scorend vermogen en een topconditie. In het bijzijn van veel enthousiaste ouders, trainer (Pim Vercauteren), coach (Hylke van den Berg) en teambegeleiders (Connie en Annike) werd een klein feestje gevierd inclusief taart (met teamfoto), medailles, bloemen en een tegoedbon van cafetaria Twilight waar het team gratis van eten wordt voorzien.

Komend veldseizoen gaat dit team 1e klasse gaan spelen. Dit is een uiterst knappe prestatie, omdat dit team nog nooit eerder in deze samenstelling met elkaar heeft gespeeld; veelal eerstejaars C1 en enkele tweedejaars. Tijdens het zaalseizoen hebben de meiden keihard getraind in de zaal en hebben zij zelfs krachttraining gedaan in The Gym. Aan het einde van de zaalcompetitie hebben ze tijdens de teambijeenkomst al de doelen voor het veld op elkaar afgestemd.

Het zal een hele kluif worden binnen de 1e  klasse, maar het team gaat ervoor.