Tekst op esdoornbladbord is om te prikkelen

maandag 30 juli 2018 12:55

Blik op Zeewolde– Wethouder Egge Jan de Jonge heeft samen met cliënten van Triade een Esdoornbladbord overhandigt aan tuincentrum Oosteinde in het kader van Operatie Steenbreek. Op elk bord staat een andere tekst, bedoeld om te prikkelen, mensen in gesprek te laten gaan met elkaar en/of bewustwording te creëren.

De borden worden geplaatst op plekken die in verbinding staan met de activiteiten of doelen van Steenbreek: OBS ’t Kofschip, tuincentrum Oosteinde, Jouw Bloemist, Welkoop, activiteiten van de bewonersgroepen, GildenGroen en op een natuurplek in Zeewolde. Daarnaast wordt een aantal borden ingezet bij gerealiseerde projecten, bijeenkomsten en evenementen.

Operatie Steenbreek vindt al enige tijd plaats in Zeewolde en is ook actief in meer gemeenten in Nederland. Het doel is mensen te bewegen om hun tuin te vergroenen. Het motto kortweg: steentje eruit, plantje erin. De achterliggende gedachte is dat in de nabije toekomst meer neerslag valt (hoewel daarvan de afgelopen weken weinig te merken was) en dat in de grond moet verdwijnen in plaats van via de versteende tuin in het riool.

Het riool kan al dit extra water namelijk niet aan. Vervangen is feitelijk geen optie, dan moeten alle wegen en straten opengebroken worden; dat betekent veel overlast als een fortuin.