Team Roverscouts wint dorpsquiz ‘K WIS ‘T

vrijdag 4 januari 2019 21:08

Blik op Zeewolde- De scouts werden vooraf in de wandelgangen al getipt als winnaars van dorpsquiz ‘K WIS ‘T. ‘Slimme jongens en meiden’. Het team ‘Roverscouts’ won, het team ‘Explorers’ werd tweede. Beide teams, leden van scouting Jan Wandelaar,  wonnen naast de eeuwige roem en een mooie geldprijs. 72 teams, in totaal tegen de 450 Zeewoldenaren, namen direct deel. Naar de mensen die als hulplijn werden gebeld kan alleen gegist worden. Het moeten er vele, vele tientallen geweest zijn.

De deelnemers kochten een boekje waarin 75 vragen, van niet heel makkelijk tot moeilijk tot onmogelijk. Niemand haalde dan ook het maximale van 183 punten. 117 was het gemiddelde met uitschieters naar beneden: 65 en naar boven: 157. De dorspquiz werd voor de derde keer gehouden (de eerste keer 48 teams, de tweede 63). De uitslagenavond in Open Haven (de grote hal zat helemaal vol deelnemers) werd gepresenteerd door twee van de vijf organisatoren, Mannes Schoppink en Hendrik de Vries. Erik Wallenburg was de man die verantwoordelijk was voor veel vragen. Voor het oorspronkelijke idee om in het dorp een quiz te houden is Agnes van Keeken (van hobbywinkel Hobbytime)verantwoordelijk. Yvonne Duijvestijn maakt het kwintet compleet.

Het geheim om te winnen? Volgens de Roverscouts goed googelen, alles dubbelchecken, fanatiek zijn en iedereen bellen (hulplijnen). De prijs (444,40 euro) wordt goed gebruikt voor hun komende kamp. De tweede prijs: 222,20.

Volgens Hendrik de Vries is er een goede kans dat er volgend jaar weer een ‘K WIS ‘T komt. Voor de goede verstaander: die komt er dus.