Taart voor ‘Helderste club van Nederland’

vrijdag 2 februari 2018 15:00

Omdat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) steeds belangrijk wordt, ook voor sportverenigingen, feliciteerde wethouder Rein Zijlstra de hockeyclub met de landelijke uitverkiezing tot Helderste club van Nederland in de ‘Blijf Helder’ campagne.  Een campagne van Heineken Nederland en de landelijke sportbonden NOC*NSF, KNHB, KNVB en KNLTB ter bevordering van verantwoord alcoholgebruik bij sportclubs en –verenigingen.

Na de felicitatie volgde een geanimeerd gesprek over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. ‘Rookvrije sportvelden, heldere regels rond alcoholgebruik, sportiviteit en respect en het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag zijn belangrijke onderwerpen voor sportverenigingen’, vertelde wethouder sport Rein Zijlstra.

Tijdens het  gesprek werd duidelijk dat de hockeyclub met alle bovenstaande onderwerpen goed bezig is en net als de wethouder trots is op het feit dat hun campagne rond alcoholbeleid beloond is met de titel ‘Helderste Club van Nederland’.

Ook veel andere verenigingen in het dorp zijn bezig op het gebied van het maatschappelijk verantwoord ondernemen.  De hockeyclub en de wethouder spraken af dat gezamenlijke  acties – ook met andere verenigingen – worden opgezet om deze onderwerpen blijvend onder de aandacht te houden. Dat kan door het plaatsen van banners in sportaccommodaties en bij de toegang van de sportvelden. Maar ook door het geven van training en voorlichting aan de (bestuurs)leden van de sportverenigingen.

Een voorbeeld is de cursus ‘Vertrouwenscontactpersoon’ die door de gemeente in samenwerking met Sportservice Flevoland op 14 april aanstaande wordt georganiseerd in Zeewolde. Meer informatie over de cursus is te vinden op www.sportencultuurzeewolde.nl of te verkrijgen via Edwin Korenberg, edwin@zeewoldesportiefengezond.nl