Taart en bloemen bij 65 jaar echtpaar Bob Mouw en Jetty Offerhaus

donderdag 7 november 2019 11:49

Blik op Zeewolde- Burgemeester Gerrit Jan Gorter was gisteren, samen met journalisten van de lokale pers, op bezoek bij het echtpaar Jetty Offerhaus (89) en Bob Mouw (94). Zij vierden hun 65-jarige huwelijksdag. De burgemeester kwam aan met taart en bloemen. Van de Koning had het paar een felicitatiebrief gekregen.

Jetty Offerhaus werd geboren in Batavia, het huidige Jakarta, in Indonesië. Bob zag het licht in Bussum. Jetty, die na de terugkeer van haar ouders naar Nederland in Den Haag verpleegkunde ging studeren en in de verpleging ging werken, ontmoette de als tropisch landbouwkundige opgeleide Bob Mouw via een vriendin, die met zijn broer getrouwd was. Tijdens een schaatstochtje in Loosdrecht sloeg de vlam over.

Bob had inmiddels een baan aangenomen  bij het Native Department in Rhodesië om de bevolking te helpen bij de ontwikkeling van de landbouw. Jetty volgde hem, maar Bob was in het uitgestrekte land vaak wel een hele week weg, dat was het niet voor Jenny. Ze vetrokken toen de onlusten begonnen (Rhodesië werd later Zimbabwe).

Via Kortenhoef, Ruurlo en Harderwijk kwamen ze begin dit jaar in Zeewolde terecht, waar hun dochters al woonden. Voor Jetty een moeilijke overgang om de haar vertrouwde omgeving te verlaten, mooi is dan wel dat oude kennissen uit Harderwijk langskomen.

Het paar kreeg drie dochters (waarvan er één is overleden) en een zoon. Ze hebben vier kleinkinderen.