Succesvolle Kerstactie basisschool ’t Wold

zaterdag 19 december 2020 11:50

Blik op Zeewolde- De leerlingen van basisschool ’t Wold hebben de afgelopen twee weken enorm hun best gedaan om de Kerstactie van de basisschool tot een succes te maken. Maandag 7 december werd in de diverse klassen tijdens de adventsviering een door juf Petra gemaakte presentatie getoond over het goede doel van dit jaar.

Op ’t Wold zou Kerst dit jaar in het teken van geven staan. Het kerstthema op ’t Wold was: Kerst 2020 – Kerst samen voor elkaar! Het goede doel werd hieraan gekoppeld. Gekozen was voor de kerstpakkettenactie van het interkerkelijke diaconale platform van Zeewolde. Zij hadden als doel om ongeveer 300 kerstpakketten te maken. (deze zijn vrijdag jongstleden samengesteld)

Het doel van de school was om hier voor een substantieel deel aan bij te dragen. Naast de powerpointpresentatie werden er ook diverse posters in de school gehangen. Meteen de volgende dag begonnen de leerlingen houdbare producten mee naar school mee te nemen. De bedoeling was om deze actie net zo’n groot succes te maken als de actie van vorig jaar: een Alpaca voor de MMM-boerderij.

Helaas gooide corona roet in het eten en kondigde minister- president Rutte een harde lockdown af.  Hierdoor werd de verzameltijd ingekort. Dinsdagmiddag 15 december kwam de bus van de voedselbank voorrijden, werden de artikelen gesorteerd en ingeladen. Er bleek toch nog een enorme hoeveelheid aan voedingsmiddelen ingezameld. Daar ook het Kerstdiner van ’t Wold door de sluiting van de scholen geen doorgang kon vinden, werden ook de daarvoor bestemde blikken soep gedoneerd.

Naast de voedselactie waren er ook Kerstwensen gemaakt voor de buren van basisschool ’t Wold,  de bewoners van de Luxor en de Sfinx. Deze wensen werden in een Kerstboom gehangen en met enkele kinderen aan de bewoners aangeboden.

Helaas konden de Kerstviering en het Kerstdiner voor de kinderen zelf geen doorgang vinden, maar was de Kerstverzamelactie voor IDPZ wel een groot succes.