Stichting Kluunpark doet exploitatie atletiekbaan

donderdag 3 mei 2018 23:29

Blik op Zeewolde- Vanochtend werd een realisatieovereenkomst getekend tussen Atletiekvereniging Zeewolde, Stichting Kluunpark en de gemeente Zeewolde. Deze overeenkomst regelt alle financiële en organisatorische zaken (exploitatie en beheer) omtrent de atletiekbaan en de accommodatie. (De stichting krijgt  het volledige eigendom). Op de foto ondertekenen bestuursleden van de Atletiekvereniging Sybrigje Westerhof en Valentijn van Gorkom, wethouder Rein Zijlstra  en namens de stichting Kluunpark Bas Pieterse en Michel Kerklaan.  

De atletiekbaan wordt op 13 augustus opgeleverd. In september viert de vereniging een week lang het openingsfeest. Voorlopig wordt nog gebruik gemaakt van het huidige clubgebouw. Het nieuwe gebouw, een ontwerp van de Zeewoldese architect Jan Looman, wordt wat naar achter geplaatst en moet volgend jaar klaar zijn. Het gebouw wordt wel in lijn met het huidige gebouwd, met behoud van de fraaie ‘zichtlijn’.

Het huidige gebouw wordt dan gesloopt, op die plaats komt de krabbelbaan voor jeugdige schaatsers. De asfaltbaan die nu al te zien is, is de ijsbaan. Deze is over het fietspad heengelegd en wordt in de winter bij dreigende vorst afgesloten voor fietsverkeer.

Omdat het grootste deel van de ijsbaan voor 99 procent van de tijd openbaar is, is deze opgenomen binnen het gemeentelijk programma en valt niet onder de nieuwe stichting.