Start bouw uitbreiding Kaleidoscoop

vrijdag 2 april 2021 12:49

Blik op Zeewolde- Woensdag 31 maart is de bouw gestart van de uitbreiding van basisschool de Kaleidoscoop. Een nieuwe mijlpaal voor de Polderwijk, want de Kaleidoscoop is met de bouw van deze extra lokalen klaar voor de toekomst. De uitbreiding bestaat uit vier lokalen aan de zijde van het schoolplein en een verdubbeling van het speellokaal aan de voorzijde, de kant van de rotonde. De nieuwbouw wordt naar verwachting aan het einde van 2021 in gebruik genomen.

Deze uitbreiding volgt op de uitbreiding bij de Panta Rhei vorig jaar. Met deze extra lokalen zijn beide scholen in de Polderwijk in staat de groei van het aantal leerlingen de komende jaren op te vangen.

De bouw startte vandaag met boringen, waarbij de gaten worden gevuld met beton en een ijzerconstructie, een soort gestorte heipaal. Na de boringen zal er de komende maanden flink worden doorgebouwd.

Op de foto: Bart Jonker van Prins Bouw, Roel Hijne van de Kaleidoscoop en wethouder van de Gemeente Zeewolde Egge Jan de Jonge in de cabine.