Start bouw ‘De Viaan’ met toekomstige bewoners

donderdag 8 november 2018 12:13

Blik op Zeewolde- Dinsdagmiddag 6 november werd op de bouwplaats in de Polderwijk het startsein gegeven voor de bouw van 22 woningen ‘De Viaan’. Wethouder Wim van der Es legde, samen met Remko Koppelaar namens de kopers en Maarten Reeze van Van Wijnen, de eerste vloerplaat op de fundering van een van de woningen. De kopers waren niet alleen aanwezig om de start van de bouw te vieren, maar ook om kennis te maken met hun toekomstige buren.

Wethouder Wim van der Es liet de bewoners weten, dat het een memorabele dag was. “Niet alleen omdat de start bouw van jullie nieuwe woning gevierd wordt, maar ook omdat het de warmste novemberdag ooit gemeten is”, aldus de wethouder. Daarnaast haalde hij aan dat de nieuwe wijk, met het vele groen en water dat in de wijk wordt geïntegreerd, een heerlijke plek wordt om te wonen.

Naast de officiële handeling door de wethouder werden de toekomstige bewoners door een professionele fotograaf op hun eigen kavel geportretteerd. Een leuke geste naar de kopers van het project, dat in vier maanden tijd zover verkocht was dat met de bouw kon worden gestart. Van Wijnen heeft met De Viaan nadrukkelijk ingezet op hoogwaardige kwaliteit, met royale woningen, veel optiemogelijkheden en de mogelijkheid te kiezen voor een extra duurzaamheidspakket. Van de 22 woningen zijn er nog slechts twee te koop. Deze twee-onder-een-kapwoningen (een L- en een XL-type) worden al wel in de bouw meegenomen. Naar verwachting, onder voorbehoud van bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, worden de woningen volgend jaar zomer aan de bewoners opgeleverd.

“Het is ontzettend leuk om te zien dat deze hele nieuwe wijk volop in beweging is. Het is mooi dat de vaarroute van de Blauwe Diamant al uitgegraven is, zodat de toekomstige bewoners een indruk krijgen van hoe het gaat worden. Van Wijnen gaat nu de rest van de vloerplaten er vakkundig opleggen en heeft zin in de bouw”, lacht Maarten van Van Wijnen nadat de groepsfoto met de kopers gelukt is.