Start bouw Avonturenhuis voor iedereen

maandag 23 september 2019 17:04

Blik op Zeewolde- Op Scoutinglandgoed Zeewolde is tijdens de Scout-In19 het bouwbord van het Avonturenhuis onthuld. De onthulling werd gedaan door Burgemeester Gorter van Zeewolde en Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland. Met de onthulling van het bouwbord gaat de ontwikkeling van het Scoutinglandgoed aan het Nulderpad een nieuwe fase in naar de realisatie van het Avonturenhuis. Naar verwachting kan dit jaar nog begonnen worden met de bouw.

Het Avonturenhuis wordt een verblijfsaccommodatie voor zowel kinderen met als zonder beperking en maakt het mogelijk dat alle kinderen avonturen kunnen beleven en overnachten in de natuur. In het Avonturenhuis komen 80 slaapplekken. Het doel is om 10.000 overnachtingen op jaarbasis te realiseren. Naast gebruik door Scoutinggroepen wordt het huis ook beschikbaar gesteld worden aan andere groepen zoals scholen en verenigingen. Peter Messerschmidt, directeur van Scoutinglandgoed, is trots dat de voorbereiding van de bouw nu kan beginnen: “In het Avonturenhuis gaan kinderen met en zonder beperking op avontuur in de natuur. Zeker voor kinderen met beperking is dat niet vanzelfsprekend. Wij willen naast het kamperen ook het logeren voor deze kinderen mogelijk maken zodat zij samen met kinderen zonder beperking zich kunnen blijven ontwikkelen door buiten in de natuur te spelen.”

Naar verwachting kan dit jaar nog begonnen worden met de bouw. In het najaar van 2020 zou het Avonturenhuis klaar moeten zijn en er volgt een grootse opening in het voorjaar van 2021.