Sportgala barstte van het sporttalent

zondag 21 januari 2018 13:29

Triatleet Guido Kwakkel en hockeyster Anouk Bekkers zijn sportman en sportvrouw van het jaar geworden. Dat Zeewolde heel veel talent heeft werd ook duidelijk tijdens het prima verzorgde sportgala dat dit jaar in The Lux werd gehouden. Sporttalent werd basketbalster Iris Nieborg, voor survivalsportster Elisa Mul en schaatster Britt van de Put. Bij de vrouwen koos de jury voor hockeyster Anouk Bekkers voor de voetbalsters Kirsten van de Westeringh en Shanel Smid. Bij de heren werd Kwakkel gekozen boven rugbyer Arie-Tjerk Razoux Schultz. 

De Volleybal Heren 1 liet de stergroep van de Atletiekvereniging  en de jo 19-1 van de voetbalvereniging achter zich. Sportploeg Junioren werd de jo 13-1 van de VVZ. Het 1ste jeugdteam van badmintonclub Zeewolde en de C1 van de hockeyclub hadden het nakijken. In de speciale categorie was maar één genomineerde: Michaelrobbert Brans, die de een wereldrecord vestigde op de 5 kilometer op krukken met één been.

De prijzen werden uitgereikt door de wethouder sport Rein Zijlstra. De volle zaal werd ook getrakteerd op een fraai dansnummer van dansschool UDX.