Sporters maken zich klaar voor Zeewolde Endurance

vrijdag 16 juni 2017 21:27

Blik op Zeewolde- Met nog slechts enkele dagen te gaan bereidt Zeewolde zich voor op dit 3-daagse duursportevenement. 150 vrijwilligers staan aankomend weekend klaar om de deelnemers een onvergetelijk sportevenement te laten beleven. Met op vrijdag de Junior Challenge Zeewolde, zaterdag diverse triathlononderdelen en op zondag de 10 Engelse Mijl met alle onderliggende loopafstanden en de jeugdafstanden. De organisatie draait al enige weken op volle toeren om mens en materiaal in orde te brengen voor dit grootschalige sportevenement.

Ook atleten binnen en buiten Zeewolde zijn volop in de voorbereiding, waaronder ook de deelnemers van de 2e en 4e divisie triathlonteams en Jeugd en Junioren Circuit van de Nederlandse Triathlonbond. Want ook zij komen dit weekend allemaal naar Zeewolde. Een ander mooi succes is de Junior Challenge (voorheen Scholierentriathlon) die nog steeds een grote groei lijkt door te maken. Deze week worden er voor hen nog gratis zwemclinics en wisseltrainingen georganiseerd.

Vanwege de toestroom van deelnemers en publiek, zijn gedurende het evenement diverse wegen op gezette tijden afgesloten. Het geheel speelt zich af in de Haven, het Raadhuisplein en de Ravelijn, waarbij met name op de zaterdag de rijroute tussen de Strandweg, het Ravelijn en de Gelderseweg tot aan de rotonde Kwartiermakerslaan gesloten zijn. Ook de Zeewolderdijk is een deel van de zaterdag afgesloten. Wie benieuwd is naar het programma, of zich nog wil aanmelden als deelnemer van de 10 Engelse Mijl, de 10 of 5km of de kidsrun kan terecht op www.zeewolde-endurance.nl Scholieren kunnen nog aanmelden voor de Junior Challenge Zeewolde, de inschrijving van de triathlon onderdelen op de zaterdag is inmiddels gesloten.

VRIJDAG 23 JUNI
Junior Challenge Zeewolde (Voorheen: Scholierentriathlon). Start 16:00 uur, geschat tijdstip voor prijsuitreiking 17:30 uur

ZATERDAG 24 JUNI
– NTB Jeugd en Junioren Circuit 1/16 Triathlon, ook wel Mini Triathlon genoemd.
– NTB Jeugd en Junioren Circuit Sprint + Open inschrijving Sprint, individueel en teams
– 2e en 4e Divisie Olympische afstand + Olympische afstand Open inschrijving

ZONDAG 25 JUNI
– 10 Engelse Mijl, 10km en 5km
– 1km Kidsrun, 2,5km Jeugdrun

Andere bijzondere momenten:
Maandag 20 juni: Wisseltraining voor jeugd bij clubhuis AV Zeewolde
Dinsdag 21 juni: Vrijwilligersbriefing in The Lux
Dinsdag 21 juni: Zwemclinic voor scholieren bij KaapFlevo