Introductieweken sport- en cultuur voor basisschoolleerlingen

maandag 4 september 2017 14:30

Blik op Zeewolde- Voetbalster Kirsten van de Westeringh deelde vanmiddag op ’t (Kluun)Wold de eerste boekjes uit voor de sport- en cultuur introductieweken. In het boekje staat een ruim activiteitenaanbod van verschillende cultuur- en sportorganisaties uit Zeewolde. Deze organisaties bieden basisschoolkinderen  de gelegenheid om van medio september tot medio november cultuur- en/of sportactiviteiten uit te proberen.

Aan het sport- en cultuuraanbod wordt meegewerkt door cultuurmakelaar marina van Arendonk en de buurt- en sportcoaches.

De meeste activiteiten worden kosteloos aangeboden. Ook op de site www.sportencultuurzeewolde.nl staat het totale aanbod en kan een keuze gemaakt worden. Ongeveer 80 procent van de aangeschreven sport- en cultuuraanbieders doet mee.

In de loop van de week zorgen de buurtsportcoaches ervoor dat alle basisscholen de boekjes krijgen. Zaterdag 9 september geeft wethouder Rein Zijlstra om 11.00 uur op de Sport- en Cultuurmanifestatie de officiële aftrap voor de Sport- en Cultuurimpuls. Vanaf dat moment kunnen basisschoolkinderen zich inschrijven voor verschillende sport- en cultuuractiviteiten.

Doel is meer kinderen kennis te laten maken met sport en cultuur en ze de gelegenheid te geven de bij hen passende sport/cultuur uit te zoeken.

Voor kinderen uit gezinnen die zich geen contributie of materiaal kunnen veroorloven, heeft de gemeente Zeewolde zich aangesloten bij het jeugdsportfonds (www.jeugdsportfonds.nl of www.jeugdcultuurfonds.nl)

Kistern van de Westeringh, ooit begonnen bij de voetbalvereniging Zeewolde, speelt in het Nederlands elftal onder17. Haar wens is bij Ajax te spelen. Daarna hoopt ze een plaats te krijgen bij de oranje leeuwinnen.