Spectaculaire afsluiting van een bijzonder jaar op ‘t Wold

dinsdag 14 juli 2020 16:28

Blik op Zeewolde- Een beetje regen hield de leerlingen en leerkrachten van ‘t Wold niet tegen, het was dinsdag één groot feest. Omdat de schoolreisjes en schoolkampen door de Coronamaatregelen niet door konden gaan, had het team van ‘t Wold een bijzondere afsluiting van het jaar bedacht: de Wolddag.

Alle kinderen en leerkrachten gingen vrolijk van start op het toen nog droge plein. Directeur Desiree legde aan de kinderen uit waarom we deze speciale en feestelijke dag gingen vieren. Helaas kon vanwege het weer de gezamenlijke openingsdans niet doorgaan. Ook een aantal spelactiviteiten moesten door het weer aangepast worden.

Na de opening kon het feest losbarsten! Er waren allerlei spellen in en om de school en in het  Baken georganiseerd. Stormbanen van Troost, oud Hollandse spelen (als blikgooien, zaklopen, hinkelen, spijkerpoepen) en een fotospeurtocht door de school, springkussens, echt teveel om op te noemen.

In de pauze kon iedereen genieten van limonade en een lekker appeltje, beschikbaar gesteld door Fruitkwekerij ‘t Fort van de familie Roelofs. Daarna weer door met de spelen.

Om 12.00 uur werden de kinderen verrast met limonade en patatjes verzorgd door De Leeuw Snacks en deels gesponsord door Mc Cain, die De Leeuw voor school had gebakken. De patatjes werden in diverse groepen met gejuich onthaald. Door alle drukke activiteiten waren de magen aardig leeg, maar ook weer snel gevuld.

De feestelijke dag werd afgesloten met het afscheid van groep 8. Zij werden uitgezwaaid door alle overige leerlingen van de school, die stonden opgesteld in een erehaag vol feestelijke vlaggetjes, bellenblaasbellen en verklede kinderen.

Als laatste boden de groepachters een prachtig cadeau aan de leerkrachten van ‘t Wold. Voor de leerlingen van groep 8 volgden er nog een hele middag met leuke festiviteiten. De overige leerlingen gingen moe maar voldaan gingen  weer naar huis.