Sokkengala topavond voor Tim (en de Tim Foundation)

zondag 26 november 2017 14:18

Blik op Zeewolde- De Tim Foundation vierde gisteravond haar 10-jarig bestaan en de 16e verjaardag van Tim, de naamgever van de stichting, in het Lux met het Sokkengala. Alle bezoekers kwamen met hun mooiste of gekste sokken aan. Zowel Tim als de gasten genoten van een topavond. The Lux bood een prachtige locatie aan om het feest te kunnen vieren en mede dankzij de Pianoshow werd het een geweldige avond.

De avond werd vastgelegd onder andere door gekke foto`s in het fotohokje van Schaap Spelverhuur. Bezoekers ghenoten ook van gebakjes die werden gesponsord door Bakker Bart.

De Tim Foundation is opgericht op 29 juni 2007 door André en Nancy Polderman met als aanleiding de ziekte van hun zoon Tim. Bij Tim is begin 2004 vast komen te staan dat hij een stofwisselingsziekte heeft (ziekte van Leigh). Dit is een ziekte waarvan het ziektebeeld een lichamelijke en soms ook geestelijke aftakeling laat zien op veelal zeer jonge leeftijd. De levensverwachting van veel van de patiënten is daardoor ronduit slecht.

Om toch sneller te kunnen komen tot meer onderzoek en daardoor meer kansen op een medicijn of behandeling is veel meer aandacht voor deze weesziekten in het algemeen en voor de ziekte van Leigh in het bijzonder noodzakelijk. De Tim Foundation heeft zich dan ook tot doel gesteld om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar behandelmethoden en mogelijke medicijnen.

Het doel van de foundation is om Tim en zijn lotgenootjes met een stofwisselingsziekte een behandeling of medicijn te kunnen bieden waardoor een normale levensverwachting weer mogelijk wordt.