‘Social Sofa’ cadeau van jubilerend Vrouwen van Nu voor Zeewolde

woensdag 11 december 2019 16:45

Blik op Zeewolde- De afdeling Zeewolde van Vrouwen van Nu bestaat 40 jaar en geeft daarom een cadeau aan Zeewolde: een ‘social sofa’. Deze komt te staat aan het Marktpad tegenover de nieuwbouw van De Sfinx en wordt social sofa gemaakt door de lokale kunstenaar Ben van den Hengel en zijn zoon Sylvester. Hiervoor hebben zij ideeën opgehaald bij de leden. De social sofa staat symbool voor ontmoeten en verbinden tussen inwoners; één van de grondslagen van Vrouwen van Nu.

De bedoeling is dat de social sofa inwoners uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan. De social sofa is een betonnen bank van 2,25 meter breed, 0,9 meter hoog en 0,71 meter diep die door de leden uit Zeewolde, nadat ze een workshop hebben gevolgd, beplakt wordt met meer dan 40.000 mozaïeksteentjes.

Vrouwen van Nu – voorheen de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen – is opgericht in 1930 en is met 48.000 leden de grootste vrouwenorganisatie van Nederland. In Zeewolde heeft Vrouwen van Nu een eigen afdeling met bijna 150 leden. In 2020 wordt in Zeewolde het 40e jubileumjaar gevierd met diverse festiviteiten.

Deze festiviteiten worden eind september 2020 afgesloten met het aanbieden van het jubileumgeschenk aan het gemeentebestuur, bestemd voor de inwoners van Zeewolde: een social sofa.