Te snel rijdende automobilisten aanpakken, zeggen Zeewoldenaren

donderdag 7 september 2017 21:17

Blik op Zeewolde- Op Pinkendag hebben, in het Mobiele media Lab,  252 mensen de moeite genomen om bij een enquête van de politie in te vullen. Ongeveer evenveel mannen als vrouwen van gemiddeld 30-49 jaar. De respondenten vinden dat als eerste de snelheid van automobilisten aangepakt zou worden door de politie. Door de snelheid komt volgens hen de verkeersveiligheid in het geding. Overlast door hangjongeren werd ook vaak gemeld en  zo  vroegen of de politie niet vaker  de wijk in kan (en dan wel uit de auto stappen om een praatje te maken).

 

De respondenten willen graag op de hoogte gehouden worden van wijknieuws, willen graag gewaarschuwd worden voor frauders/inbrekers, willen meedenken in herkenning van verdachten of het zoeken van getuigen en willen graag meer horen van de vermissingen.

Iets meer dan de helft van de mensen heeft het afgelopen jaar geen contact met de politie gehad. 11% heeft contact gehad via de wijkagent. Ongeveer een vijfde volgt de activiteiten van de politie op facebook.

‘Mooie aandachtspunten waar wij veel mee kunnen en waar we een plan voor gaan maken’ staat te lezen op https://www.facebook.com/politiezeewolde