Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma algemeen directeur Windpark Zeewolde

dinsdag 14 augustus 2018 13:24

Blik op Zeewolde- Windpark Zeewolde heeft Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma benoemd tot algemeen directeur. Hij start 15 augustus met zijn werkzaamheden.  Voorzitter van het bestuur van Windpark Zeewolde B.V., Wim Veldboom:  ‘In de huidige belangrijke fase van de ontwikkeling van het grootste windproject op land in Nederland hebben we gekozen voor een zware persoon op deze positie. Met Sjoerdsma hebben we een ervaren directeur binnengehaald die gewend is om grote projecten te realiseren.’

Sjoerdsma werkte hiervoor bij Lagerwey als director Licensing & Ventures. Daarvoor was hij directeur Business Development bij RWE en Essent en director Energy bij Akzo. Hij heeft meerdere grote energiecentrales en -projecten ontwikkeld.

Windpark Zeewolde kreeg begin dit jaar SDE subsidie toegewezen. Het project gaat nu windturbines en infrastructuur inkopen en bankfinanciering organiseren. Daarna start de bouw van de nieuwe windturbines en wordt begonnen met de afbouw van de vele bestaande verspreide turbines.

Windpark Zeewolde B.V. is eigendom van een unieke samenwerking van meer dan 200 boeren. Het is een initiatief in lokaal eigendom buiten de energiebedrijven om. Met 320 MW is het ook nog eens het grootste lokale initiatief van Nederland. Het is daarnaast het grootste windproject op land van Nederland. De huidige 220 verspreid staande molens maken plaats voor 91 grotere, modernere turbines die samen twee en een half keer meer energie opwekken. Windpark Zeewolde levert hiermee vanaf 2020 groene stroom voor ruim een kwart miljoen huishoudens.

Kijk voor meer informatie op www.windparkzeewolde.nl