De Sint in zwaar weer (maar dat zal vast goed komen)

woensdag 1 november 2017 22:27

De blaadjes vallen weer van de boom, het wordt kouder buiten het is duidelijk. Het einde van het jaar nadert en dat betekent: Sinterklaas. Het intochtcomité van Zeewolde is samen met de enthousiaste ondernemers van Winkelhaven Zeewolde weer druk in de weer om de komst van Sinterklaas weer in goede banen te leiden. Dit jaar komt Sinterklaas in Nederland op 18 november aan in Dokkum. Een week later op 25 november om ongeveer 13.30 hoopt Sinterklaas voet aan wal te zetten in de Aanloophaven van Zeewolde.

Vanaf maandag 13 november 2017 kan iedereen dagelijks op NPO 3 om 18.00 uur zien hoe de reis naar Nederland verloopt.

Het Intochtcomité van Zeewolde heeft inmiddels alweer contact gehad met de Regelpiet die momenteel nog in het zonnige Spanje zit. De eerste contacten zijn weer heel goed. De voorbereidingen van de reis naar Nederland zijn in volle gang. De regelpiet gaf wel aan dat hij zich wat zorgen maakt.

Op verschillende weersvoorspellingen lijkt het zo te zijn dat er zwaar weer op komt is. Het is niet helemaal duidelijk of dit ook op de route naar Zeewolde zo zal zijn. De regelpiet is wel zo verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Hij zal zorgen dat de pakjes extra goed vastgeknoopt worden zodat er niks mis kan gaan.

Ondertussen hopen de mensen van het Intochtcomité er maar het beste van. Ze hopen dat Sinterklaas tegenwoordig over moderne communicatiemiddelen beschikt.

foto; Sinterklaas leest zich alvast in in het Grote Boek.