Scouting Jan Wandelaar, De Basisz en OBS De Wetering in de race voor gratis zonnepanelen van Youen

dinsdag 30 juni 2020 15:23

Blik op Zeewolde- Scouting Jan Wandelaar, De Basisz en OBS De Wetering zijn in de race voor 8 gratis zonnepanelen van Youen. Klanten van Youen konden een organisatie of instelling aandragen voor de gratis zonnepanelen die het bedrijf weggeeft om te vieren dat ze in Zeewolde haar honderdste zonnepaneleninstallatie heeft geplaatst.

Op die manier geeft Youen, opgericht door Zeewoldenaar Jan- Hein Blom en met de hoofdzetel in Zeewolde, iets terug aan de gemeenschap.

Het is nu aan alle Zeewoldenaren om te stemmen wie de zonnepanelen in ontvangst mag nemen. Vanaf 30 juni kan er rot 10 juli 2020 (12. 00 uur) gestemd worden via www.youen.nl/zeewolde. Daarna bepaalt notaris Schaap de uiteindelijke winnaar.

Directeur Blom zegt blij verrast te zijn met de positieve reacties van de klanten. Uit de lijst bleven er uiteindelijk vier serieuze kandidaten over, waarvan er een moest afvallen vanwege een organisatorische reden. Het zijn allemaal non-profit organisaties die met veel vrijwilligerswerk een belangrijke bijdrage leveren aan de gemeenschap van Zeewolde en niet beschikken over voldoende middelen om zelf duurzame stroom te maken en daarmee kosten te besparen. Daarom is het een fantastische kans.

Youen is een gecertificeerd installatiebedrijf dat gespecialiseerd is in de installatie van Zonnepanelen. Youen is tevens een geregistreerde Social Enterprise, zoals Mud-Jeans, Tony Chocolonely en Vandebron. Met haar bedrijfsvorm wil Youen impact hebben op de maatschappij door mensen in staat te stellen om zelf duurzame energie op te wekken. Dat is financieel slim, het draagt bij aan CO2 reductie en het geeft mensen een stukje van hun zelfstandigheid terug ten opzichte van de energiemaatschappij. Youen installeert met eigen personeel. De meeste werknemers komen uit Zeewolde. Youen koopt graag zoveel mogelijk lokaal in.