Schoolverlaters Christiaan Huygens naar ‘quarantaine- eiland’

dinsdag 14 juli 2020 11:56

Blik op Zeewolde-  Maandag om o9.00 uur precies liepen twee onderzoekers in beschermende kleding het schoolplein van De Regenboog op. Eenmaal in de klas van juf Suzanna bleek het te gaan om de veertien kinderen die dit bijzondere schooljaar het Christiaan Huygens verlaten.

Zij zouden mogelijk contact hebben gehad met iemand die besmet was met het Virus-V. Deze kinderen werden met hun tas naar buiten gedirigeerd, alwaar ze onderzocht werden en besproeid met ‘desinfectiemiddel’. Vervolgens ging het in ganzenpas naar het plein voor het gemeentehuis om daar wat lichamelijke oefeningen te doen om het middel in te laten werken. In verband met de mogelijke ‘besmettingen’ moesten ze voor alle zekerheid een dag naar ‘quarantaine-eiland’ De Zegge en kwam er een grote sloep met aanhang-boot aanvaren om ze mee te nemen.

In plaats van de laatste dag rekenen, spelling en nog iets met de musical doen, een dagje zwemmen (met vooraf door ouders aangeleverde zwemspullen uiteraard) suppen, varen en chillen bij een vuurtje…

Het was een heel fijne afsluiting met elkaar en alle kinderen zijn aan het einde van de dag gelukkig ‘genezen’ verklaard.