Sajon: een fascinatie voor haar

maandag 5 oktober 2020 10:18

Blik op Zeewolde- Jolanda Grift (36) zit al meer dan de helft van haar leven in het kappersvak. ‘Het was op mijn 15e mijn eerste baantje. De fascinatie voor haar groeide en groeide.

Haar eigen salon ‘Sajon’ opent woensdag 14 oktober aan de Torenstaat 6. ‘Je mag haar zeker mijn fascinatie noemen, ik vind haar zoiets moois. Elke klant heeft uniek haar en het is zó mooi om te zien als

klanten helemaal gelukkig de salon verlaten als het haar goed gedaan is. Het gaat bij mij wel om méér dan alleen een goed kapsel. Mijn doel is de klant een stukje me-time geven, een totale belevenis. Daar hoort uitgebreid advies bij. Bijvoorbeeld hoe de klant thuis het gewenste kapsel kan realiseren. Ik laat ook filmpjes zien op Instagram met handige tips en to do’s voor thuis. Uitgebreid de tijd nemen voor de klant met advies, kwaliteit en de wellness beleving. Dat zal je terug vinden in Sajon en dat voor aangename prijzen.

Sajon is voor het hele gezin. Voor de mannen als service uitspoelen na het knippen en voor de kids een kleinigheidje na het knippen. Voor de dames is er een lekkere wachttafel (voor het intrekken van de kleur), een tijdschrift en lekkere koffie. Vaste klanten krijgen hun pony kosteloos bijgewerkt.’

In Sajon stopt ze al haar eerdere ervaringen – veel achter de schermen bij de televisie en het geven van trainingen –  en functies in het kappersvak. ‘De laatste jaren heb ik gewerkt als operationeel manager bij een groot kappersbedrijf en heb 80 salons heb mogen aansturen. Daar is de liefde voor het ondernemen is pas echt begonnen te groeien. Jolanda blijft up tot date van de laatste trends en cursussen door trainingen te volgen. Als color ambassador geeft ze zelf traingen.

Sajon is niet de eerste kapsalon in het dorp. ‘Concurrentie houdt me niet bezig. Ieder heeft zijn eigen kracht. Ik focus me op mijn salon, doe wat ik leuk vind en geloof in mijn concept. Ik geloof in de kracht van de passie voor het vak, met een goede prijs-/kwaliteitverhouding en vooral alle aandacht voor mijn klanten.’ De eerste maand wassen/knippen/föhnen voor € 12,50 (50 procent korting).

Om een indruk te krijgen van Sajon volg je instagram @Sajon_zeewolde of op Facebook@sajon.