‘Roverscouts’ overspoelen dorp

woensdag 25 juli 2018 18:00

Blik op Zeewolde- Vanaf zondag aanstaande verzamelen 4.500 scouts zich op het scoutinglandgoed aan het Nulderpad  voor het laatste onderdeel van Roverway 2018. Een deel van het programma wordt afgewikkeld in het centrum van Zeewolde., rond het Raadhuisplein, waar een schaatsbaan komt en een infomarkt met informatie over het scoutingprogramma.

Ook zijn er verschillende kleine activiteiten waaraan iedereen kan meedoen: een speurtocht door het dorp, leren over de natuur, of human bingo spelen, waarbij je op zoek gaat naar mensen die iets hetzelfde hebben als jij, of juist precies tegenovergesteld zijn.

Op het strand worden ook verschillende activiteiten georganiseerd: XXL-versies van Oud-Hollandse spelen en meerdere sport- en spelactiviteiten.

De activiteiten, maandag 30 en dinsdag 31 juli,  zijn ook voor inwoners van Zeewolde toegankelijk en zijn geopend tussen 09.30 uur en 16.30 uur en vrij toegankelijk. Tijdens de activiteiten is er volop de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met elkaar en, zegt een woordvoerder van Scouting ‘om een deel van de Nederlandse cultuur te laten zien aan de deelnemers.’

Roverway is een groot kamp waar de deelnemende scouts  allemaal bij elkaar komen. Tijdens dit kamp doen zij verschillende activiteiten op het rondom het scoutinglandgoed, leren ze elkaar beter kennen en maken ze veel nieuwe vrienden.
Het thema van de activiteiten in Zeewolde is ‘I’m involved in the world around me’.