Record op record voor Pieten on Tour

dinsdag 5 december 2017 22:28

Blik op Zeewolde-  Waarin een klein dorp groot kan zijn: Pieten on Tour heeft met de verhuur van zwarte pieten, hulpklazen en andere activiteiten, waaronder het Pietenhuis, het onwaarschijnlijke bedrag van 19.003, 67 bij elkaar gehaald. Met dat geld wordt voor kinderen uit gezinnen die op het financiele randje moeten leven, een mooi sinterklaasfeest geregeld (inclusief mooie cadeau’s).

‘We hebben besloten dit jaar een stapje terug te doen’, zei initiatiefnemer Marcel Nijhof van de stichting Pieten on Tour, vlak voordat hij het bedrag bekend maakte. ‘Iets terug is niet gelukt’, merkte de ook aanwezige burgemeester Gorter op. ‘Jullie mogen trots zijn op elkaar’. De stichting had dit jaar beschikking over bijna 80 vrijwilligers en werd ondersteund door verschillende ondernemers in het dorp.

‘We hebben ontzettend veel plannen voor volgend jaar’ vertelde Nijhof. ‘Het wordt nog spectaculairder’ en riep op om ook vrijwilliger te worden of, zoals burgemeester Gorter dat zei: ‘lid worden van de pietenfamilie’.

(Op 29 november jl. werd in De Kluit het Sinterklaasfeest  gehouden dankzij de opbrengst van vorig jaar 16.637,37 euro. Het feest werd georganiseerd door de vrijwilligers van de stichting Arme Kant van Zeewolde.