Raadsleden zoeken inspiratie voor burgerparticipatie op motiemarkt in Lelystad

maandag 23 september 2019 16:59

Blik op Zeewolde- Op 18 september heeft een delegatie van de gemeenteraad van Zeewolde de motiemarkt in Lelystad bezocht om te zien hoe dit in zijn werk gaat en om te spreken met raadleden in Lelystad over hun bevindingen. De raadsleden van Zeewolde werden hartelijk ontvangen door de Lelystedelingen en hebben genoten van de informele sfeer tijdens deze bijeenkomst. Sinds BurgerBelang in het voorjaar van 2019 met een motie over dit onderwerp kwam, speelt de raad met het idee om de motiemarkt ook in Zeewolde te organiseren.

Inwoners van Lelystad kregen tijdens de markt de mogelijkheid om hun plannen te presenteren aan de raadsleden. Er werden tal van ideeën aangedragen. Grotere projecten zoals bijvoorbeeld het opfleuren van het Stadhuisplein of het herinrichten van een hondenspeelplaats in het Bultpark, maar ook kleinere wensen zoals hulp bij het opzetten van een veteranenvereniging. De raadsleden halen zo ideeën bij de burgers en dienen deze via een motie in tijdens een gemeenteraadsvergadering.

De motiemarkt is op deze manier een mooi instrument om leuke initiatieven een kans te geven. Ook kunnen de inwoners van Zeewolde hierbij meedenken en zien hoe hun ideeën worden gerealiseerd. Een mooie vorm van burgerparticipatie. In de volgende vergadering over de bestuurlijke vernieuwingen wordt er verder gesproken over de mogelijkheden om dit ook in Zeewolde te laten plaatsvinden.

Initiatiefnemer BurgerBelang is in ieder geval enthousiast over de motiemarkt en is er van overtuigt dat de inwoners van Zeewolde voldoende creativiteit en ideeën hebben om van een dergelijke markt een succes te maken.