Raadsinformatieavond Horsterwold komt er

woensdag 21 september 2016 12:54

Er komt een raadsinformatie-avond over het Horsterwold. Dat werd gisteravond met een nipte meerderheid (10 stemmen voor en 9 tegen) beslist door het presidium (de vergadering die de gemeenteraadsvergadering voorbereid). De VVD en Leefbaar Zeewolde waren tegen. Zeewolde Liberaal, die het voorstel deed voor deze avond) heeft een opzet voor de informatie bijeenkomst gemaakt, dit wordt de basis voor de verdere invulling.

Fractievoorzitter Cees Steijger: ‘We willen inbreng van deskundigen over actuele ontwikkelingen Veluwe en Dronten. Ik hoop dat de raad die informatiebijeenkomst nog dit jaar kunnen organiseren, hoewel voorjaar ook goed is in verband met een goede voorbereiding.

Veel fracties in de gemeenteraad vinden de handhavingskosten te hoog en willen een oplossing. De handhaving op permanent bewonen op alle recreatieparken kost jaarlijks 1.95 ton waarvan 1.65 ton voor rekening van het Horsterwold

Op de gemeenteraadscommissie van dinsdag 13 september was alleen de VVD tegen. Theun Schaaf van Leefbaar Zeewolde zei toen: ‘van mij mag het’, om er meteen aan toe te voegen dat het hun standpunt (er moet een einde komen aan het permanent bewonen van voor recreatie bestemde huizen) niet zou veranderen.