Publiek onmisbaar bij Kunst Battle in Open Haven

vrijdag 3 november 2017 22:15

Vrijdag 10 november vindt in Open Haven de eerste Kunst Battle Zeewolde plaats. Twaalf kunstenaars strijden om de hoogste eer. In 25 minuten leveren ze onder hoogspanning een kunstwerk af, terwijl het publiek meekijkt… Na twee rondes volgt de finale. Het publiek kiest de winnaar en tussen de rondes door kunnen de bezoekers ook nog bieden op een kunstwerk!

Om dit alles in goede banen te leiden is Titia Bron gevraagd de presentatie op zich te nemen. Zij is lokaal vooral bekend vanwege haar muziekactiviteiten. Zijn er overeenkomsten tussen het uitvoeren van muziek en het maken van een schilderij? Titia: “Jazeker, voor allebei heb je passie nodig, en liefde voor expressie. In muziek ken je klankkleuren, die worden bepaald door bijv. de keuze van een instrument. Een schilderij kent eveneens kleur. Zou je andere kleuren gebruiken dan is de sfeer ook heel anders.”

Het belooft een spannende avond te worden, want in 25 minuten een kunstwerk afleveren, dat heeft nog geen van de deelnemers ooit eerder gedaan. En terwijl de kunstenaars aan het werk zijn kijkt het publiek ze letterlijk óók nog op de vingers. Heeft Titia zelf weleens geschilderd? “Ik heb eens meegedaan aan een project met de Rotary, maar dat was niet zo’n succes. Wel heb ik een keer een workshop gedaan en die kippen zijn heel mooi geworden. Ik zoek trouwens nog een schilderij om thuis aan de muur te hangen…”

De volgende kunstenaars gaan strijden om de hoogste eer: Johanna Braeunlich, Kim Cappetijn, Yvonne Casander, Jan Coenen, Catrien Dirksmaat, Georgo van Eijl, Gonnie Geurts, Suze van Harmelen, Virginie van Kempen, Theo van Lint, Gerda Meijer en Ineke van der Zwaag. Dankzij sponsor AVU Kunstkader uit Amersfoort wacht de winnaar een mooie prijs.
De opbrengst van de avond is bestemd voor Open Haven en wordt aangewend t.b.v. interieurvernieuwing.

Publiek is onmisbaar bij de Kunst Battle. De bezoekers bepalen immers de sfeer, maar vooral ook: de winnaar! Het wordt een “avondje uit” met gezelligheid, spanning en mooie kunstwerken. Entreekaartjes à 7,50 euro kunnen online gereserveerd worden. Ook is er kaartverkoop op werkdagen in Open Haven, tussen 09.00 – 12.00 uur en bij Foto René Tuinte. Nadere informatie via www.openhaven.nl/nieuws