Programma ‘Zeewolde viert 75 jaar vrijheid’ schuift door naar volgend jaar

maandag 6 april 2020 17:23

Blik op Zeewolde- Het programma ’75 jaar vrijheid’ wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Daardoor  zijn de voorbereidingen niet helemaal voor niets geweest. In december vorig jaar 2019 deed burgemeester Gorter  een oproep aan om activiteiten aan te dragen voor de viering van 75 jaar vrijheid. Dit leidde tot een bijeenkomst van zo’n 20 initiatiefnemers in februari.  Er ontstond een mooi programma met verschillende activiteiten in de periode april tot en met juni.

De door de regering  afgekondigde maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus gelden tot en met 28 april. Alle evenementen, waarvoor een vergunning nodig is, zijn sowieso tot 1 juni afgelast. Omdat het niet ondenkbaar is dat de periode na 28 april wordt verlengd, is besloten om het hele programma door te schuiven naar volgend jaar.

“Helaas, alle activiteiten in Zeewolde voor de viering  van 75 jaar vrijheid gaan niet door. Mijn dank gaat uit naar alle initiatiefnemers die al druk bezig waren met de voorbereidingen voor een prachtig programma.Het is ontzettend jammer dat de activiteiten in dit speciale jaar niet doorgaan. Maar ik weet zeker dat de viering van vrijheid in 2021 ook heel bijzonder wordt”, aldus burgemeester Gerrit Jan Gorter.