Proefreis Openbaar Vervoer: senioren oefenen met OV-ambassadeur

maandag 11 november 2019 11:54

Blik op Zeewolde- De OV- (Openbaar vervoer)ambassadeurs houden met een regelmaat spreekuren om senioren wegwijs te maken in de moderne Openbaar Vervoer. Nu is er ook de mogelijkheid voor een ‘proefreis’. Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen zij duidelijk uitgelegd hoe ze kunnen in- en uitchecken met de O-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt.

Ook kunnen zij oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding worden deelnemers  geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130. De proefreis wordt gehouden op vrijdag 6 december.

 OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Belangstellenden kunnen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen vrijdag 13 december van 10.00 – 11.30 uur is dienstencentrum de Sfinx een de Flevoweg 69.

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten. Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen bellen naar 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.