Prikkelende ontmoetingen op Prokkeldag

woensdag 11 april 2018 13:43

Blik op Zeewolde- Op woensdag 6 juni is er een Prokkeldag in Zeewolde. Op deze dag vinden prikkelende ontmoetingen plaats tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking. In het bedrijfsleven, met de buurt, op school… overal! Doel is extra aandacht geven aan mensen met een beperking.
De Prokkeldag bestaat uit drie delen. Als eerste is het mogelijk om mee te doen aan verschillende activiteiten. Organisaties die interesse hebben om ook aan te haken bij dit initiatief zijn welkom zich te melden bij Erica Schagen e.schagen@philadelphia.nl 06-15160820.

Denk bij de activiteiten aan een rondleiding op het Gemeentehuis, een kijkje nemen bij de politie en/of brandweer, het volgen van een graffiti workshop en dergelijke. Ook is het mogelijk om deze dag stage te lopen bij een bedrijf of activiteit in de directe omgeving. Derde en misschien wel het gezelligste onderdeel, is de gezamenlijke lunch. Tijdens deze ontmoetingen is het mogelijk om op een laagdrempelige manier elkaars mogelijkheden te ontdekken, contacten te leggen en te netwerken. Ook biedt deze dag bedrijven, organisaties en mensen met een verstandelijke beperking andere inzichten. Het laat zien dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Niet door te vertellen, maar door te doen!

Deze dag wordt in samenwerking georganiseerd door de volgende organisaties: Gemeente Zeewolde, Philadelphia, ‘s-Heerenloo, De Basisz, Triade en Welzijn Zeewolde.

Aanmelden tot de eerste week van mei.