Presentatie ‘Kompas van de Toekomst’ in The Lux

dinsdag 19 november 2019 11:32

Blik op Zeewolde – De gemeente heeft in de afgelopen maanden samen met vele inwoners nagedacht over de toekomst van Zeewolde. Daarvoor zijn verschillende bijeenkomsten gehouden, is een enquête weggezet via het Burgerpanel en zijn mensen op de markt geïnterviewd. Het resultaat, ‘het Kompas van de Toekomst’, wordt woensdagavond 4 december gepresenteerd aan de gemeenteraad, niet in het gemeentehuis maar in The Lux (van 19.30-20.45, inloop 19.15 uur).

In dit kompas staat wat de inwoners belangrijk vinden voor de toekomst. Wat ze willen behouden, wat ze liever willen veranderen. Dit kompas geeft richting aan de besluiten van het gemeentebestuur.

Hoe zouden ons dorp en het buitengebied er in de toekomst uit kunnen zien? Wat heeft Zeewolde nodig om in de toekomst de plaats van je leven te kunnen blijven? Tijdens de avond krijgen alle aanwezigen te horen wat er in het Kompas van de Toekomst staat. Naast ideeën over de toekomst hebben ook veel
inwoners nagedacht over concrete kansen die op kortere termijn te realiseren zijn. Ook hierover is een presentatie.

Tenslotte is er ruimte voor vragen aan wethouder Winnie Prins, en krijgt men informatie over hoe het verder gaat met de besluitvorming rondom het Kompas van de Toekomst. Na afloop van het programma  napraten met een drankje.

Foto: Tijdens een bijeenkomst in oktober namen de deelnemers posities in over een aantal onderwerpen. Bij het meest heikele punt (hoewel het de vraag is of dat punt door de bouw van de polderwijk nog steeds zo netelig is), groei of geen groei van het dorp, bleken de standpunten onwrikbaar. Een klein deel schaarde zich achter het standpunt dat groei nodig is om alle wensen te realiseren, een groter deel van de aanwezigen wil Zeewolde houden zoals het nu is en wil niet veder uitbreiden. Een derde groep wist het nog niet.