Praktijkonderwijs Accent Nijkerk verschuift Open Huis

donderdag 14 januari 2021 07:03

Blik op Zeewolde- Het Open Huis dat  Accent Nijkerk had gepland, is in verband met de verwachte verlenging van de lockdown verschoven naar dinsdag 16 februari. Accent biedt praktijkonderwijs.

Leerlingen op Accent Nijkerk leren het liefste en het beste in de praktijk. Daarom wordt er uitdagend onderwijs gegeven waarin leerlingen leren door te doen.

Het doel is dat leerlingen tussen 12 tot en met 18 jaar oud zich zo ontwikkelen dat ze zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daarbij richt de school zich niet alleen op werk, maar ook op wonen, vrijetijdsbesteding en actief deelnemen aan de maatschappij. In alles wordt uitgegaan van de mogelijkheden van de leerling. Wat kan hij of zij al? Wat wil hij of zij leren? En wat heeft hij of zij nu nodig om daar te komen?

Vanaf het eerste jaar krijgen de leerlingen lessen in de praktijk vanuit vier sectoren: techniek, dienstverlening en zorg, economie en handel en voedsel, natuur en leefomgeving.

Kleinschalig en toch alle ruimte: dat is Accent Nijkerk. Met 230 leerlingen en een deskundig team van onderwijsprofessionals krijgen leerlingen op deze praktijkschool de ruimte. Zo kunnen zij groeien op een manier die bij hen past.

Accent Praktijkonderwijs maakt onderdeel uit van de Meerwegen Scholengroep, een christelijke scholengroep die eigentijds voortgezet onderwijs verzorgt in Amersfoort, Bunschoten en Nijkerk.

Accent Nijkerk staat ze midden in de maatschappij. Met stages en maatschappelijke initiatieven in de regio leren leerlingen hoe ze zelfstandig functioneren in de maatschappij en hoe ze hier een waardevolle bijdrage aan leveren. Zo helpen leerlingen bijvoorbeeld bij het overblijven op andere scholen, knutselen ze mee bij de kinderopvang en fietsen ze voor het goede doel.

Voor iedereen die het leuk vindt een keer te komen kijken; meld je dan via www.accentnijkerk.nl aan voor het Open huis op dinsdag 16 februari 2020. Je kunt kiezen uit een moment in de middag of een moment ’s avonds. We hopen je dan te ontmoeten.

“Bij Accent mag je het altijd opnieuw proberen, elke dag. We geven je de kansen om te ontdekken wat voor jou werkt. En geven je de ondersteuning die je nodig hebt.”