Politienieuws: vluchtelingen, dronkenschap, inbraken, hardrijden.

vrijdag 8 maart 2019 15:09

Blik op Zeewolde- Elke twee weken geeft Geert Wind van de politie Zeewolde een overzicht van zaken waar de politie bij betrokken was. * Een vrachtwagenchauffeur zag, toen bij aankwam bij het bedrijf aan de Productieweg, vijf mensen uit zijn laadruimte komen. De mensen, mogelijk vluchtelingen, waren snel verdwenen. * Aan de Eenspan trof de eigenaar van een pand een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aan met 476 potten. De zaak is in onderzoek.

*Aan de Tweespan een inbraak in een bedrijfspand door een raampje in te tikken. De eigenaar mist (nog) niets. *Bij een bedrijfspand op het Gildenveld werd 20 meter lood van het dak gestolen. *Bij een horecagelegenheid aan de Stevinweg werden op klaarlichte dag verschillende auto’s opengebroken *Bij een vechtpartij bij een horecagelegenheid bij het Flevoplein  werd geslagen en gespuugd. Een jongeman heeft aangifte gedaan.

*Bij een jongerensoos aan de Dasselaarweg werd een 16-jarige jongen uit Lelystad aangehouden wegens openbare dronkenschap. De jongen raakte door de drank onwel en werd naar het ziekenhuis gebracht. *Dezelfde avond werd bij dezelfde horecagelegenheid een 17-jarige jongen uit Zeewolde bij de deur geweigerd. De jongeman was te dronken om naar binnen te mogen en had een fles wodka bij zich. De jongen liet zich niet zomaar wegsturen en de politie werd er bij gehaald.

*Op de Gooiseweg wilde een 81-jarige bestuurder uit Blaricum een vrachtwagen inhalen maar kreeg niet voldoende snelheid. Bij een verdrijvingsvak moest de man invoegen en raakte de vrachtwagen. De auto kreeg een zwieper en raakte via de berm in het water. De man is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. * Aan de Wulpweg een eenzijdig ongeval. Een 20-jarige man uit Dronten kwam vanuit de Vogelweg en kwam door ‘overcorrectie’ in de berm terecht waarin een droge greppel. De auto maakte een salto en kwam in een akker terecht. Auto total loss, de bestuurder hield er geen letsel aan over.

*Bij een nachtelijke controle op de Slingerweg werd een 43-jarige bestuurder uit Almere aangehouden wegens rijden met drugs- en drank. Hij kreeg een rijverbod. Het Openbaar Ministerie beslist wat verder te doen. Aan de Erenstein werd in alle vroegte een 26-jarige vrouw staande gehouden wegens rijden onder invloed. Zijn kreeg een rijverbod van twee uur. het was niet de eerste keer voor haar. Het OM bekijkt wat te doen.

*Op de Horsterweg werd een 17-jarige jongen uit Zeewolde aangehouden door een gemotoriseerde agent. De jongen was niet in het bezit van een brommerrijbewijs en de brommer stond te boek als gestolen. De jongen wordt gezien als heler. *Op het Jolpad viel een 60-jarige fietser. Bij een inhaalpoging kwam hij in de berm terecht en werd voor behandeling aan letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

*Op de Spiekweg een aanrijding met een ree. Het beest vluchtte het bos in, de auto kon worden afgesleept. *Op de Gooseweg gaf een vrachtwagenchauffeur geen voorrang een bedrijfsauto. *Op de Knardijk reed een 50-jarige man uit Drachten 41 kilometer te hard, bovendien had de man iets teveel gedronken en kreeg een rijverbod van een uur. Het is een duur ritje voor de Fries:  325 euro plus 9 euro administratiekosten voor dronken rijden. Het OM bepaalt de hoogte van de snelheidsboete, maar dat is in dit geval minimaal 400 euro. Op de Vogelweg reed een 44-jarige man uit Almere 54 km./p/u te hard. Zijn rijbewijs is ingevorderd.