Politienieuws: vernielingen in parkeergarage Ravelijn

donderdag 21 januari 2021 10:48

Blik op Zeewolde- De politie zag op 10 januari een brommobiel die slingerende bewegingen maakte. De 17-jarige bestuurder bleek teveel alcohol op te hebben, vijf maal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs dat deze net een paar maanden in zijn bezit had, kon meteen ingeleverd worden.

*11 januari. Op een bouwterrein aan de Schollevaarweg gleed een kiepwagen weg. De chauffeur, een 42-jarige man uit Almere,  raakte daarbij gewond maar vervoer naar een ziekenhuis was niet nodig.

*14 januari. Hulpdiensten rukten aan het eind van de middag uit naar de Landbouwweg op het Trekkersveld. Een 49- jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur wilde in zijn cabine zijn potje koken, maar een gasfles lekte. Gevolg: een explosie die de voorruit eruit blies. De chauffeur hield er behoorlijke brandwonden aan over en is vervoerd naar het brandwondencentrum in Harderwijk.

*15 januari. Een 36-jarige bestuurder uit Zeewolde belandde in een droge greppel langs de Ossenkampweg. De man raakte niet gewond maar rook wel naar alcohol. De chauffeur was niet verzekerd en had geen rijbewijs bij zich. Hij weigerde medewerking te verlenen en kan een stevig proces-verbaal tegemoet zien.

*15/16 januari.  In de parkeergarage van het Ravelijn, die zich heeft zich ontwikkeld tot een favoriete hangplak voor jongeren, zijn vernielingen gepleegd. TL- balken en bekabeling zijn van de plafonds gerukt. Ook een brandblusinstallatie werd vernield. De politie zet alles op alles om de daders te pakken. Volgens burgemeester Gorter blijft de schade niet alleen beperkt tot de garage omdat de bekabeling er ook is voor de bovengelegen appartementen. Hij roept getuigen op 0800-7000 te bellen.

*Bewoners van een huis aan de Eilandgracht zijn met de dood bedreigd door een 34- jarige Zeewoldenaar, deze is de dag na het voorval aangehouden. De man had slagwapens in de auto en is eerder in aanraking geweest met de politie.