Politienieuws: rijbewijzen kwijt en winkeldiefstallen

donderdag 5 september 2019 12:05

Blik op Zeewolde-Miklos Coumou van de politie Zeewolde gaf vanochtend een overzicht van de zaken waar de politie Zeewolde bij betrokken was. *Een 31- jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats werd gepakt na een winkeldiefstal bij supermarkt Boni. Hij werd voorgeleid bij het OM (openbaar Ministerie) en werd heen gestuurd. Na een tweede keer gebeurt heenzenden niet meer.

*Op de Strandweg een eenzijdige aanrijding. Een 24-jarige vrouw uit Almere  raakte een boom. De auto werd afgesleept, er was geen alcohol in het spel. *  Aan het Priempad een brandje, een wasdroger vatte vlam. De brandweer Almere was ter plekke. De bewoners werden nagekeken door ambulancepersoneel. Zij mankeerden niets.

*Een 39-jarige scootterrijder had twee keer meer op dan was toegestaan. Hij kreeg een rijontzegging van drie uur en een boete. De man was even daarvoor betrokken bij een conflict en kreeg toen al een waarschuwing van agenten dat hij niet moest gaan rijden. *Op de Gooiseweg raakte een 35-jarige bestuurder uit Harderwijk zijn rijbewijs kwijt omdat hij 153 km. p/u reed waar 100 het maximum is. Het OM bepaald de hoogte van de boete en of hij zijn rijbewijs terugkrijgt aan de hand van zijn achtergrond, of hij een first offender is bijvoorbeeld.

*In de nacht van 30 augustus een klein brandje aan het Klein Hoefblad, een paar fietsen en een prullebak stonden in de fik, Brandweer erbij. Een fietser meldde dat er ook een brandje was op de Kringloop. De politie zoekt getuigen. * Bij Albert Heijn een winkeldiefstal waarbij een 51-jarige man uit Zeewolde slechts een deel van zijn boodschappen afrekende. Personeel ging achter de man aan en wees de politie, die snel ter plaatse was, waar te zoeken. De man werd aangehouden in de parkeergarage en werd met een dagvaarding heengezonden.

*Een inbraak in café S11 aan de Strandweg 11. Een voorbijganger meldde een ingeslagen raam. (waarschijnlijk de nacht ervoor ingetikt). Twee gokkasten waren opengebroken en er was wat geld weg. *Op de Knardijk, vlak voor de Turborotonde, remde een auto, de achteroprijdende zag dat niet en knalde er op. De airbags van de eerste auto bleken goed te werken, een 25-jarige vrouw uit Zeewolde werd  met licht letsel naar het Ziekenhuis vervoerd.

*Tijdens een surveillance zagen agenten een auto op de Oogstweg (Trekkersveld) een auto die verkeerde verlichting aan had. De bestuurder was een 20-jarige man uit Marknesse. De agenten viel zijn wijde pupillen op, een drugstest was positief. Op het bureau werd zijn bloed gecontroleerd. *Op de Eemmeerdijk reden drie wielrenners, één van hen, een 52-jarige man uit Almere,  reed in een kuiltje en had wat verwondingen.

*Op een bouwterrein aan de Ibisweg werden vier tractoren opengebroken, de GPS zat er nog in maar de beeldschermen die erbij hoorden waren weg. *Op het fietspad langs de Gelderseweg werd een snorfietser betrapt op te hard rijden. Op de rollenbank bleek de machine 48 km/u te kunnen halen waar de mechanische snelheid 25 max. mag zijn. De 18-jarige bestuurder kreeg een boete en mag zijn snorfiets terugbrengen naar fabrieksstandaard.

*Op de Eemmeerdijk werd een 45-jarige Almeerder betrapt op een te hoge snelheid 135 km/u waar 80 max. is toegestaan. Hij is zijn rijbewijs kwijt.* Op de Sportlaan bij de rotonde Diamantweg, reed een 20-jarige man uit Zeewolde frontaal tegen een lantarenpaal. Deze brak helemaal af en lag onder de auto toen de politie arriveerde. De bestuurder raakte  niet gewond.

*De Nacht van Zeewolde was voor de politie rustig. ‘Niets noemenswaard’, zegt Miklos Coumou. ‘Er is altijd wel een ruzietje, er zijn altijd wel mensen teveel ‘in de olie’, maar we zitten overal kort op.’ Daarnaast was er ook particuliere bewaking, waarmee de samenwerking goed was. ‘De Nacht was gezellig en de sfeer was goed’, vult burgemeester Gerrit jan Gorter (vrijwel altijd aanwezig op het politiepersuurtje) aan en geeft de complimenten aan de organisatoren.

  • De politie controleert regelmatig, blijkt. Tot 30 km/uur te hard is een boete. Tussen de 30 en de 50 te hard betekent een boete én voorkomen bij de officier van justitie. 50 en harder betekent rijbewijs kwijt, een boete en verantwoorden voor de rechter.