Politienieuws: baldadigheid, vernieling en diefstal

donderdag 25 juni 2020 10:33

Blik op Zeewolde- Elke twee weken geeft Miklos Coumou van de politie Zeewolde een overzicht van zaken waar zijn mensen bij betrokken zijn geweest. * Een auto van een 50-jarige Zeewoldenaar reed aan de Molenvang het water in. De eigenaar had de handrem er niet op gezet.

*Aan het Struweel hebben vier jongeren, in donker gekleed en en capuchons op, een auto vernield (spiegel eraf getrapt). Er is nog gezocht naar de jongens maar de vogels waren gevlogen.

*Aan de Ossenkampweg verdween bij een boerenbedrijf twee GPS systemen en andere apparatuur. Onderzoek leverde tot nu toe niets op. GPS- systemen zijn gewild bij boeven. Bij verdachte situatie meteen bellen naar 112.

  • Aan het Vlaskruid kreeg een bewoner een verkoper van pannen aan de deur. Deze, een forse blanke man in een donkere Mercedes,  hield er een agressieve verkooptechniek op na. Deze handelaren doen vaak ook in messen. ‘Ga niet met deze mensen in zee, wat zij verkopen is vaak van inferieure kwaliteit’, is de oproep van burgemeester Gorter, die altijd bij de politiepersuurtjes aanwezig is.
  • Op camping Flevonatuur was er een gaslek in een caravan. Bij het verwijderen van de gasfles liepen twee mannen brandwonden op, ze raakten licht gewond.
  • Op het eiland De Zegge werd een feest beëindigt. Met vier boten waren 15 jongelui naar het eiland gegaan. De organisator, een 28-jarige man uit Ermelo had het goed voor elkaar met een aggregaat, een geluidsinstallatie en licht.
  • Aan de Gelderseweg werd een bushokje vernield. De daders, twee jongens van 18 en 19 jaar, werden gesnapt. Zij waren onder de invloed van alcohol. Uiteraard kregen zij een proces- verbaal.
  • Aan de Oostergo werd een 28 jarige Zeewoldenaar aangehouden wegens opvallend rijgedrag. Hij had twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.
  • Toen agenten een scooterrijder wilde controleren, ging deze ervandoor. De achtervolging werd ingezet. De scooterrijder kwam op de Middelplaat ten val en probeerde daarna te voet te ontkomen. Een agent ging hem achterna en vatte de 18-jarige Zeewoldenaar in de kraag. De man was onder invloed van drugs en had geen rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod en krijgt nog een boete.
  • Op het Laakse strand werd het levenloze lichaam van een man gevonden. Het bleek om een 73- jarige man uit Spakenburg te gaan die een eindje was gaan fietsen. Hij was op een natuurlijke manier overleden.
  • Een 42- jarige mountainbiker die in het Horsterwold met zijn sport bezig was, schatte een heuveltje verkeerd in, sloeg over de kop en kwam op zich gezicht terecht. De man is naar het ziekenhuis vervoerd.