Politiek schrikt van ‘smak geld’ voor beweegpark en freerunpark

dinsdag 10 april 2018 21:16

Blik op Zeewolde- In december afgelopen jaar was de gemeenteraad in meerderheid voor een freerunpark en een beweegpark, dat is de raad nog, maar nu het college van B&W met de kosten ervan bekend maakte, was het vanavond wel schrikken voor de gemeenteraadscommissie. De twee parken samen kosten 181.000 euro en jaarlijks 12.000 euro voor onderhoud. Een smak geld vat Angela Huckriede van de VVD samen. Zeewolde Liberaal vraagt zich nut en noodzaak af. Ook de ChristenUnie vraagt zich af of het wel realistisch is tegenover het mogelijke gebruik.

Enige terughoudendheid is wel gepast volgens Els van Lopik van de PvdA/GroenLinks. Even goed naar de financiën kijken, meent Wenda Westerhuis van D66. Wethouder Zijlstra herhaalde zijn opmerking dat een businessplan wel op z’n plaats is, zeker omdat dat ook van de atletiekvereniging geëist werd.

VVD en CDA noemden samenwerking/synergie. Ook wethouder Zijlstra nam het woord synergie eerder in zijn mond:  kijken naar mogelijke combinaties is ook de wens van de atletiekvereniging.

Het onderwerp komt als ‘bespreekstuk’ terug op de komende gemeenteraadsvergadering. De verwachting is dat de politiek de initiatiefnemers van beide parken om de tafel zet met de atletiekvereniging met de opdracht een ‘synergie’ te bewerkstelligen, om een combinatie te maken tussen de verschillende plannen.