Politie lost in één klap zes zaken op

donderdag 12 juli 2018 15:42

Blik op Zeewolde- Elke twee weken geeft Geert Wind van de politie Zeewolde door waar zijn mensen zich (onder andere)mee bezig hebben gehouden. ‘Een mooie zaak’, noemt hij de aanhouding van twee twintigjarigen uit Zeewolde. Agenten zagen een auto met grote haast wegrijden. Zij vertrouwden dat niet en gingen er achter aan. Bleek na aanhouding dat er koperdraad en 19 accu’s open en bloot in de auto lagen, afkomstig van een bedrijf dat golfkarretjes repareert. Een mazzeltje? ‘geluk dwing je af’, zegt Wind.

Bij huiszoeking bleek er in een garagebox nog een hoeveelheid kabels te liggen en gereedschap dat van vijf verschillende bouwplaatsen was weggenomen. De heren, beiden bekenden van de politie, zijn beschuldigd van heling, niet van diefstal, dat was niet te bewijzen.

  • Op de Stranweg werd een 23-jarige Zeewoldenaar aangehouden met een ‘grinder’ in zijn auto. De grinder is een apparaat om wiet mee te vermalen zodat er een mooie joint van gerold kan worden. Er werd ook een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen. Uit de speekseltest bleek dat de man harddrugs gebruikt had en kreeg een boete wegens rijden onder invloed.
  • Op het Schepenveld werd een hennepkwekerij geruim na een tip van een voorbijganger.  Er werden 918 planten aangetroffen, daarnaast nog eens 183  planten klaar voor kweek en 202 stekken gereed om te verpotten.

 

  • Aan de Winkelweg  een brandje in een hooibak, oorzaak niet bekend. * Aan de Gouwzee een diefstal van een fiets, een 22-jarige vrouw uit Zeewolde had deze niet op slot gezet ‘omdat ze maar vijf minuutjes weg was’. *Een 34-jarige fietser zag op de Erkemederweg een auto over het hoofd. De man hield er een scheurtje in zijn schouderblad aan over. Na ziekenhuisbezoek kon hij naar huis.

 

  • Op de Schollevaarweg wisten dieven een bouwterrein op te komen, er werd niets vermist. * Op het Kluunpad werd in de vroege ochtend/late avond een pallet in de brand gestoken. vanwege de droogte was de brandweer present. *Op de Dasselaarweg, bij kampeerterrein De Banken, moesten agenten een boswachter ondersteunen. Op het kampeerterrein  was een groep van tien jonge mensen (deels uit Utrecht, deels uit Zeewolde) illegaal aanwezig, zij maakten veel herrie en staken vuurwerk af. *Op de Ganzenweg raakte een caravan los van een auto en reed over het fietspad een sloot in.

 

  • Bij een jongerenuitgaansgelegenheid aan de Dasselaarweg kon een 18-jarige jongen uit Zeewolde bij het weggaan zijn tas niet vinden en nam een andere mee. Deze was van een 18-jarige vrouw uit Harderwijk. De bewaking merkte dat en wist de tas aan de eigenaresse terug te geven. Die miste echter 200 euro en een IPhone.

 

  • Op de Ganzenweg vond een eenzijdige aanrijding plaats. Na een inhaalmanoevre schoot een 29-jarige automobilist uit Almere door, raakte van de baan, reed over het fietspad en belandde in de sloot. * Op de Slingerweg werd bij een alcohocontrole een automobilist betrapt met 500 ugl op. daar kreeg hij een boete voor.