Politie druk met winkeldiefstal en paard redden

donderdag 5 oktober 2017 12:56

Blik op Zeewolde- Elke twee weken geeft René Kamphorst van de politie Zeewolde een overzicht van de zaken waarbij zijn mensen betrokken waren. *De politie kwam af op een melding dat er werd ingebroken bij het leegstaande schoolgebouw ‘De Kiekendief’, het bleek echter te gaan om jongens die een voetbal van het dak wilden halen. *Bij De Levant was wat anders aan de hand: er werden zes ruimten ingegooid. Op camerabeelden was niets te zien. De vandalen zijn vermoedelijk ook op het dak geweest.

*Bij een drogist op het Horsterplein werd een 13-jarig meisje betrapt toe ze mascara mee wilde nemen zonder te betalen. Ze kreeg een reprimande, een winkelverbod en een registratie (als het nog eens voorkomt kan ze een HALT-straf krijgen) *Een 77-jarige vrouw werd ook betrapt bij een winkeldiefstal. Ze rekende een deel van de boodschappen af en een ander deel (listig verstopt) niet. Ze winkelt wel vaker op die manier. in 2016 werd ze ook een keer betrapt. *Bij de Gamma kwamen twee Engels  sprekende mannen op een goedkope manier aan een boormachine via een slimme wisseltruc: betalen met pinpas, dat geld cash terugvragen en dan met dat geld, minus slinks weggemoffelde tweehonderd euro, betalen. De kassamedewerker denkt dat het dan goed is en telt het geld niet na.

*Een Duitser meerde midden op de dag zijn rubberboot af in de aanloophaven, toen hij na het winkelen terugkwam was de motor (die was gezekerd) van zijn boot afgehaald. *Bij de Eemhof werd een bestelauto gestolen. *Op de Ganzenweg een grote kop-staart botsing waar negen voertuigen bij betrokken waren. Eén automobiliste werd met klachten naar het ziekenhuis vervoerd, twee mannen werden ter plekke behandeld.

*Op de Ibisweg reed een moeder naast haar hardlopende dochter. Op dat moment was er ook een wielertijdrit aan de gang: één van de deelnemers aan die wedstrijd knalde achterop de fietsende moeder. *Op de rotonde Noordereiland/Gelderseweg zag een automobilist een fietser over het hoofd, de 52-jarige vrouw kwam met de schrik vrij.

*Op de Nijkerkerweg reden twee auto’s achter elkaar in dezelfde richting. De voorste remde plotseling, de ander wist de berm in te sturen maar schampte de voorganger. *Op de Gooiseweg kwam een bestelbus in aanraking met een ree. Deze was zo gewond dat faunabeheer het dier een spuitje moest geven

*Het komt met een regelmaat voor dat politieagente lukraak een auto controleren. Zo werd een 37-jarige Zeewoldenaar betrapt met teveel alcohol op. Hij kreeg een rijverbod voor drie uur. *Een automobilist uit Frankrijk bleek 2500 euro verschuldigd te zijn aan de Nederlandse staat. Die boete was echter nog niet onherroepelijk waardoor de fransman er mee weg kwam (tot de volgende controle).

*Een paard kwam terecht in de Bosruitertocht. Met de gecombineerde krachten van politie en brandweer en een behulpzame boerin, werd het dier gered. *De brand in de windmolen haalde de pers al. Twee monteurs ontkwamen aan de brand en liepen door het vuur heen, ze ontkwamen, maar wel met brandwonden aan armen en gezicht. ‘In heel Nederland is er geen mogelijkheid om dit soort branden te blussen’, vertelde burgemeester Gorter (meestal bij het politiepersuurtje aanwezig).