Pleegouders zijn harder nodig dan ooit

woensdag 31 oktober 2018 08:24

Blik op Zeewolde- Wanneer kinderen tijdelijk niet thuis kunnen wonen is het fijn als zij zo gewoon mogelijk en in hun eigen omgeving: dichtbij thuis, school, familie en vriendjes kunnen blijven. Daarom zijn pleegouders hard nodig. Op  31 oktober start de landelijke Week van de Pleegzorg met de actie Doneerjesporthek. Vitree heeft sportverenigingen gevraagd deze actie te steunen door hun sporthek aan te bieden voor een spandoek. Heel Flevoland doet enthousiast mee. Ook in Zeewolde zijn er meerdere verenigingen die hebben meegewerkt.

Van 31 oktober tot en met  7 november is het de Week van de Pleegzorg. Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Het afgelopen jaar was de instroom van nieuwe pleegouders voor het eerst lager dan de uitstroom waardoor een groot tekort dreigt. Het doel is daarom om dit jaar 3500 nieuwe pleegouders te werven.

Vitree zoekt mensen met ruimte in hart en huis, die een kind voor korte of langere tijd kunnen opvangen als dat nodig is. Pleegouder worden wellicht iets voor u? Kijk op www.vitree.nl en geef u op voor de informatieavond van 27 november in Lelystad of 13 december in Almere.